تعامل شبکهای میان سازمان ها رویکرد حل مسائل صنایع
به گزارش روابط عمومی تامین سرمایه سپهر، نشستی با عنوان «حل مسائل صنعت با رویکرد تعاملات میان سازمانی» به میزبانی دانشگاه علامه طباطبائی با سخنرانی آقای دکتر مهدی ابراهیمی، آقای دکتر مهدی احمدی و آقای دکتر حامد دهقانان در روز یکشنبه مورخ 1402/09/19 واقع در سالن شهید مطهری این دانشگاه برگزار شد.
در ابتدای نشست، آقای دکتر ابراهیمی مدیرعامل و نایب رئیس هیئت مدیره تامین سرمایه سپهر به عنوان دبیر نشست، دنیای امروز را فضای رقابت شبکههای ارزش توصیف نمود که در کنار یکدیگر، امکان نیل به راهکارها را فراهم میآورند و لذا تعاملات شبکهای میان سازمانها رویکردی برای حل مسائل سازمانی و حتی فراسازمانی در سطح صنعت معرفی شد. وی افزود با استفاده از شبکه ارزش، ظرفیتهای مختلفی برای خلق مزیت رقابتی ایجاد می شوند که در لایه های گوناگونی شامل تعامل در اشتراک منابع سازمانی، اشتراک فرآیندهای زنجیره ارزش و تعامل در اشتراک جایگاه ها و ارزش پیشنهادی قابل تحصیل هستند. دکتر ابراهیمی یافتن راهکاری برای حل مشکلات صنایع را مسئله ای درخور توجه دانست و بیان داشت که بسیاری، با فرض اینکه مسائل در داخل سازمان قرار دارند، حل آنها را در گرو سطح کسب و کار و درون سازمان میدانند، حال آنکه دنیا به سمت الگویی در سطح شبکه پیش رفته است. امروزه توافقات بین المللی و منطقه ای، جناح بندی ها و امثالهم نمادی از شبکه های ارزش هستند و در سطح بین المللی، شاهد حضور شرکت های چند ملیتی هستیم که تعاملات میان سازمانی را به خوبی محقق نموده اند. دکتر ابراهیمی عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی در ادامه، اعتماد درون شبکه ای بین عناصر شبکه را عاملی مهم برای تحقق این رویکرد در بلندمدت دانست چرا که استفاده از منابع و دانش، بدون هم افزایی مورد انتظار، برای طرفین مخاطره آمیز تلقی میشود. وی همچنین به چگونگی حل و فصل تعارضات میان سازمانی در داخل شبکه به عنوان عامل کلیدی دیگر موفقیت تعاملات میان سازمانی اشاره کرد و افزود این مسائل از جمله عوامل بازدارنده ای بوده اند که موجب شده تعاملات و شبکههای سازمانهای ایرانی قابل توجه نباشد و در نتیجه، طرفهای مناسب نتوانسته اند یکدیگر را شناسایی نموده و از ظرفیتهای هم بهرهمند شوند. وی خاطر نشان ساخت که سازمانها از طریق ارتباطات مؤثر و چند سطحی، می توانند به جایگاه جدیدی دست یابند که ارزش پیشنهادی را ارتقا داده و مزایایی ایجاد نمایند که به طور کلی، سطح صنعت را ارتقا می دهد. آقای دکتر ابراهیمی همچنین بر ضرورت حرکت نگاه سازمانی از رقابت منفی و برتری جویی انفرادی که میتواند به اکوسیستمها آسیب وارد کند، به سوی تعامل و اشتراک به عنوان گفتمانی سازمانی تأکید نمود که برای تحقق آن پشتوانه هنجاری و حقوقی لازم است.
در ادامه نشست، آقای دکتر احمدی مشاور محترم وزیر اقتصاد و عضو هیئت مدیره شرکت مشاوره رتبه بندی اعتباری ایران و تامین سرمایه سپهر خاطر نشان نمود برای تحقق تعاملات میان سازمانی ابتدا باید وجود مسئله و اهمیت تعاملات میان سازمانی و همچنین تبعات عدم بهره برداری از ظرفیتهای آنها شناسایی شده باشد. دومین نکته در این خصوص افزایش پیچیدگی روابط با بزرگ شدن تعاملات است که نحوه تعامل فراسازمانی باید در این خصوص تعریف شود. وی ایجاد بسترهای الکترونیک و مبتنی بر داده را گام مؤثری در شبکهسازی و اتصال بدنه سازمان ها حتی در سطوح کارشناسی دانست. ایشان در ادامه، تعارضات را عاملی طبیعی و مخل در عدم تحقق این رویکرد عنوان نمود و مدیریت آنها را از طریق تدوین اهداف مشترک و اعتمادسازی بهخصوص در ابعاد کسب و کاری و حقوقی قابل دستیابی دانست. آقای دکتر احمدی همچنین بیان داشت برای هنجارسازی تعاملات برون سازمانی، نوع نگاه به تعامل و نحوه بیان مسئلۀ آن باید تغییر کند به نحوی که ضمن تحلیل ذینفعان، طرفین تعامل را شامل شود.
در نشست مذکور آقای دکتر دهقانان عضو محترم هیئت مدیره شرکت گروه مدیریت سرمایهگذاری امید و عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی، به چرایی عدم تعامل میان عناصر صنعت پرداخت و در این خصوص بیان داشت که بیشتر سازمانها تعارض را اجتناب ناپذیر و در عین حال، تعامل پس از آن را ناممکن می دانند. وی افزود چنین برداشتی ناشی از همشکلیها است و تکرار اینگونه کنش و واکنش های سازمانی، بدل به فرهنگ شده است. اگر چه همشکلی تقلیدی با لحاظ رویکردهای مطلوب دنیا ما را بر آن می دارد که تعامل کنیم، اما همشکلی هنجاری در کشور، ما را بین دوراهی تعامل و عدم تعامل قرار می دهد. دکتر دهقانان خاطر نشان ساخت اگرچه منافع تعامل قابل استنتاج است اما نحوه تعریف افق و مرز سازمانها و عدم اطمینان به گونه ای بوده که تعامل فاقد توجیه شده است. از طرف دیگر محیط غیر رقابتی و شبه انحصاری، الزامی برای تعامل ایجاد نمی کند و لذا همشکلی اجباری هم در آن شکل نمی گیرد. ایشان در ادامه، راهکار بنیادی ایجاد شرایط الزام به تعامل بر اساس فراهم آوردن محیطی رقابتی، تعیین تکلیف و مدیریت تعارض منافع و رویه شفافسازی را رئوسی برای تحقق تعاملات میان سازمانی دانست.
شایان ذکر است نشست مذکور که در قالب سلسله نشستهای کمک به حل مشکلات کشور طی هفته پژوهش در دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه علامه طباطبائی برگزار شد، با استقبال دانشگاهیان به خصوص دانشجویان حوزههای تخصصی مرتبط در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری همراه بود.
سرمایگذاران به منظور انجام سرمایگذاری آگاهانه، نیازمند اطلاع از ارزش شرکت یا ارزش اوراق بهاداری هستند که علاقه مند به سرمایگذاری در آها هستند. از سوی دیگر صاحبان کسب و کار و یا دارندگان اوراق بهادار که قصد فروش آن را دارند، ناگزیرند تا دارایهای خود را توسط مرجعی متخصص، بطرف و معتمد سایر فعالان اقتصادی ارزگذاری کنند. بخشی از نهادهای متولی نیز در راستای انجام وظایف محوّله خود، ازجمله فرآیند خصوصسازی، نیازمند استفاده از خدمات ارزگذاری شرکها یا اوراق بهادار هستند.واحد ارزگذاری و خدمات مشاوره مالی شرکت تأمین سرمایه سپهر بر پایه دانش و تخصص و تجربه تیم خود، مجموعای از خدمات مشاورای در حوزه مالی از جمله ارزگذاری انواع شرکها، طرها و پروژها، شرکهای دانش بنیان و استارتاها، مشاوره در حوزه ادغام و تملیک و فرآیند آن، مشاوره عرضه و پذیرش شرها در بورس و فرابورس، مشاوره در جهت ایجاد و تأسیس نهادهای مالی و انواع صندوها، پذیرنویسی اولیه شرکها و تهیه گزارشات امکاسنجی، طرح تجاری و تحلیل صنعت را ارائه منمایدخدمات این واحد 1- ارزگذاری2- عرضه و پذیرش3- ادغام و تملیک4- سایر خدمات
ادامه مطلبگاه شرکها تمایل دارند به جای به کارگیری منابع مالکان یا شرکای جدید، از طریق استقراض، نیازهای مالی خود را تأمین کنند. در این صورت بنگاهای اقتصادی متوانند به جای استفاده از واسطهای مالی نظیر بانک، با انتشار اوراق بدهی مستقیماً از بازارهای مالی، منابع مورد نیاز خود را تجهیز نمایندتأمین مالی به وسیله بدهی زمانی اتفاق مافتد که شرکت، منابع مالی مورد نیاز خود جهت تأمین مخارج طرهای سرمایگذاری و یا سرمایه در گردش را با فروش ابزارهای بدهی به افراد و یا سرمایگذاران نهادی جذب نماید. در این روش، افراد یا مؤسسات نیز بعنوان اعتباردهندگان شناخته شده و اصل و سود اوراق را در مواعد تعیین شده دریافت منمایندمزایای تأمین مالی از طریق بازار سرمایه نسبت به بانهاامکان تأمین مالی مبالغ بالاتر از طریق بازار سرمایه: بانها معمولاً از ریسپذیری پایینی برخوردار هستند و سقف وام اعطایی آها محدود بوده و به رتبه اعتباری شخص متقاضی تسهیلات بستگی داردتأمین مالی توسط بانها عمدتاً برای دورهای زمانی کوتامدت تعریف شده، در حالکه تأمین مالی از طریق بازار سرمایه در جهت تأمین مالی میامدت و بلندمدت می باشد.تنوع بیشتر ابزارهای تأمین مالی در بازار سرمایه نسبت به بازار پول.امکان شناور بودن نرخ سود اوراق بدهی در بازار سرمایه.امکان بازپرداخت اصل اوراق در سررسید (در بازار سرمایه عموماً سود اوراق در مواعد سه ماهه، شش ماهه و ... پرداخت شده و اصل مبلغ تأمین مالی در سررسید اوراق پرداخت می گردد.)تأمین مالی از طریق انتشار انواع اوراق بدهی ب شرح زیر انجام مپذیردنقش شرکت تأمین سرمایه سپهر در بازار تأمین مالی ایرانخدمات مشاوره تأمین مالی از ارائه مشاورهای لازم در خصوص ویژگها و الزامات روهای تأمین مالی از طریق انتشار اوراق بهادار آغاز مشود.شركت تأمين سرمايه سپهر پس از بررسي وضعیت مالی و اعتباری شرکها ، توجیپذیری اقتصادی و مالی طرهای توسعه و پروژهای جدید آها، اقدام به تهيه بسته تأمين مالي متناسب با شرایط متقاضی نموده و ضمن انجام اقدامات اجرایی لازم و تهیه مستندات مورد نیاز سازمان بورس و اوراق بهادار، نسبت به اخذ مجوز انتشار و عرضه عمومی اقدام منمایدتأمین سرمایه سپهر، علاوه بر ارائ مشاوره تأمین مالی و انجام اقدامات لازم به منظور انتشار انواع اوراق بدهی، ایفای سمهای تعهد پذیرنویسی و بازارگردانی اوراق بهادار را نیز بر عهده م&گیرد.تجارب شرکت تأمین سرمایه سپهر در تعهد پذیرنویسی اوراق بهادارتجارب شرکت تأمین سرمایه سپهر در بازارگردانی اوراق بهادار
ادامه مطلبتأمین مالی از بازار سرمایه یکی از روهای تأمین مالی و اصلاح ساختار مالی در شرک&ها، افزایش سرمایه مباشد. افزایش سرمایه از طریق انتشار سهام جدید متواند با منابع سهامداران موجود انجام شود و یا با افزودن شرکای جدید به مجموعه سهامداری و سلب حق تقدم از سهامداران فعلی صورت پذیرد. در این فرآیند، سهامداران شرکت با جذب منابع مالی جدید و یا جلوگیری از خروج منابع فعلی، از مزاياي حاصل از اجرای طرهای پربازده منتفع مشوند. هچنين افزايش سرمايه باعث بهبود ساختار مالی و افزايش ظرفيت استقراض شركت می شود.منابع افزایش سرمایهمنابع افزایش سرمایه از محrlmهای مختلفی م‏تواند تأمین شود ازجمله موارد زیر:• آورده نقدی سهامداران• مطالبات و آورده نقدی سهامداران• سود انباشته• اندوخته طرح و توسعه• سایر اندوختها• مازاد تجدید ارزیابی دارایها.مراحل انجام افزایش سرمایهشرکهای سهامی عام با استفاده از خدمات مشاور عرضه با طی مراحل زیر متوانند مجوز افزایش سرمایه از سازمان بورس و اوراق بهادار را دریافت نمایند.• انعقاد قرارداد مشاور عرضه،• تهیه گزارش توجیهی افزایش سرمایه،• اخذ نظر حسابرس و بازرس قانونی شرکت در خصوص گزارش توجیهی،• تهیه بیانیه ثبت افزایش سرمایه،• اخذ مجوز افزایش سرمایه از سازمان بورس و اوراق بهادار،• تشکیل مجمع عمومی فوالعاده و تصویب افزایش سرمایه،• پذیرنویسی سهام ناشی از افزایش سرمایه (در صورت افزایش سرمایه از محل آورده نقدی و مطالبات حاشده سهامداران)• ثبت افزایش سرمایه نزد مرجع ثبت شرکها.شرکهای تامین سرمایه با قبولی سمت مشاور و برپایه دانش و تخصص و تجره موجود، کلیه خدمات فوق را برای مشتریان انجام مدهند.تجارب تامین سرمایه سپهر در افزایش سرمایه شرکها:
ادامه مطلب