مدیرعامل و نایب رئیس هیئت مدیره تامین سرمایه سپهر در حاشیه نخستین همایش و نمایشگاه بینالمللی ایران پتروکم گفت: ما در محور ارزشگذاری تلاش کردهایم با ایجاد کنسرسیوم ارزشگذاری که در بازار سرمایه برای اولین بار کلید خورد، سه قرارداد کنسرسیوم ارزشگذاری داشته باشیم.
مدیرعامل و نایب رئیس هیئت مدیره تامین سرمایه سپهر در حاشیه نخستین همایش و نمایشگاه بینالمللی ایران پتروکم گفت: ایجاد کنسرسیوم ارزشگذاری برای نخستین بار توسط تامین سرمایه سپهر و اتخاذ سیاستنوین جذب سرمایهگذاران خارجی در تامین سرمایه سپهر
مهدی ابراهیمی، مدیرعامل شرکت تامین سرمایه سپهر در گفتگو با بورس نیوز، در خصوص رویداد "پتروکم" اظهار کرد: این نمایشگاه به همراه پنلهای برگزار شده، اقدام موثری برای به روز شدن فعالیتهای تامین مالی و بررسی راه کارهای مربوط به چگونگی حل چالشهای تامین مالی در صنعت پتروشیمی است.
وی افزود: با توجه به اینکه تامین سرمایهها نقشی اساسی در حوزه تامین مالی کشور به عهده دارند، بخصوص در پروژههای نیمه بهره برداری شده و پروژههایی که در مسیر پیشرفت قرار دارند. برگزاری این نوع نمایشگاهها بسیار موثر و نقطه عطفی در مسیر مواجهه با چالشهایی که تاکنون وجود داشته، خواهد بود. امیدوار هستیم که این نمایشگاه و نمایشگاههای مشابه، بتواند گفتمان مطلوبی برای تولید راهکارهای مناسب برای مواجهه با این مسائل در جامعه را فراهم سازد.
دکتر ابراهیمی، در خصوص نقش تامین سرمایه سپهر در تامین مالی بنگاههای اقتصادی ادامه داد: شرکت تامین سرمایه سپهر در ۱۱ ماه گذشته توانسته با اتخاذ سیاست تنوع تخصیص، مسیر خوبی را در جهت تامین مالی شرکتهای متعددی دنبال کند. همچنین با به عهده گرفتن نقش نهاد مالی در حوزه کرادفاندها موفق شدیم به شرکتهای دانش بنیان کمکهای خوبی داشته باشیم.
مدیرعامل و نایب رئیس هیئت مدیره شرکت تامین سرمایه سپهر در این باره بیان کرد: ما با بهکارگیری مفهوم شبکه ارزش و باتوجه به سیاست جدیدی که در پیش گرفتهایم، توانستیم شبکه خوبی بین شرکت تامین سرمایه و مشتریان برقرار کنیم. به این ترتیب حرکت موثری را در حوزه تحول بهسوی نسل نوین تامین سرمایهها دنبال میکنیم؛ به نحوی که از رویکرد سنتی به رویکرد نوین فعالیت خود را ارتقا دهیم و تا این لحظه مذاکرات مختلفی را با شرکتهای متعدد انجام دادهایم. مبالغ قابل توجهی را در حوزه تامین مالی تخصیص دادهایم. آنچه که برای ما بسیار مهم است، این است که بتوانیم در خصوص به وجود آوردن نسل نوین تامین سرمایهها در کشور اقدام کنیم تا فعالیت خود را از حوزه خدمات و محصولات به حوزه راهکارها و سلوشنها ارتقا دهیم و نقشی که شاید در بازار سرمایه کمتر مورد توجه بوده را محقق کنیم. از طرفی در حوزههای ارزشگذاری و خدمات مشاوره مالی با رویکرد گسترش دانش، گسترش اطلاعات و کمک به بازار هدف سعی کردهایم خدماتی نوآورانه ارائه کنیم.
وی با اشاره به جدیدترین خدمات تامین سرمایه سپهر توضیح داد: ما در محور ارزشگذاری تلاش کردهایم با ایجاد کنسرسیوم ارزشگذاری که در بازار سرمایه برای اولین بار کلید خورد، سه قرارداد کنسرسیوم ارزشگذاری داشته باشیم. همچنین با ایجاد ارتباط بین شبکه ارزش خود با مشتریان تلاش کردهایم باشگاه مشتریان را در حوزه B۲C تقویت کنیم و نیز تلاش کردهایم در حوزه B۲B به بزرگتر شدن کیک فعالیت مشتریان کمک کنیم. در واقع تلاش کردیم مسیر کاملا متفاوتی را دنبال کنیم. همچنین، سعی کردهایم بجای تمرکز بر بالابردن نرخ تامین مالی، با ایجاد ارزش به شبکه ارزش مشتریانی که در طرف تامین منابع به ما کمک میکنند و هم به مشتریانی که در طرف تخصیص ما به آنها خدمات ارائه میدهیم.
مدیرعامل تامین سرمایه سپهر درباره چالشهای تامین مالی به صنعت پتروشیمی گفت: صنعت پتروشیمی، صنعتی پروژه محور است. با توجه به اینکه مزیت نسبی و رقابتی صنعت پتروشیمی کشور ما بر دنیا واضح است، ما یک صنعت کاملا رو به رشد را داریم. آنچه که بسیار روشن است، این است که باتوجه به حجم بالای صنعت پتروشیمی و نیاز بالای این صنعت به تامین مالی لازم است ما روی جذب سرمایه گذار خارجی در پروژههای قابل اعتماد دنبال کنیم. موضوعی که در افتتاحیه رویداد پتروکم به آن اشاره شد، وجود سرمایهگذارانی است که به دنبال پروژههای مطمئن هستند تا بتوانند در کشور سرمایه گذاری کنند. این نکته بسیار مهم است و جایگاه تامین سرمایهها را از حیث ارزش آفرینی به شدت تقویت میکند. به کمک سازمان بورس این مسیر در حال طی شدن است. امیدوار هستیم مسیرهای خوبی را برای جذب سرمایه گذاران خارجی دنبال کنیم.
وی ادامه داد: نکته دیگر این است که باید درخصوص پروژه ها، برای شرکتهای پروژه و صندوقهای پروژه به خصوص نرخ تامین مالی و نرخ تخصیص در آنها، تلاش شود. اتفاقی که در کرادفاندها رخ داده، این است که ما دامنهای از بازدهی برای جذب سرمایه گذاران را داشته باشیم و بتوانیم ایشان را به پروژههای صنعت پتروشیمی که بسیار پربازده هستند، جذب کنیم و نسبت به تشویق سرمایه گذاران داخلی و خارجی اقدام نماییم تا بازدهی مناسبی را تعریف کنیم.
ابراهیمی در پایان با اشاره به برگزاری این رویدادها در کشور گفت: برگزاری این رویدادها را برای کشور ضروری میدانم و لازم است برای اثربخش کردن آنها، پیگیری پیشنهادات در قالب ایجاد دبیرخانهای متمرکز صورت پذیرد و به یک انسجام برسند.
لینک خبر:لینک خبر بورس نیوز
به روز شدن فعالیتهای تامین مالی در تامین سرمایه سپهر (بخش اول)
مهدی ابراهیمی در گفتگو با بورس نیوز گفت: راهکارهای مربوط به چالشهای مربوط به تامین مالی در شرکتهای پتروشیمی مورد بررسی قرار گرفته و شرکت تامین سرمایه سپهر در حوزهی تامین مالی پروژههای کشور نقش مهمی دارد.
مهدی ابراهیمی مدیر عامل شرکت تامین سرمایه سپهر در گفتگو با بورس نیوز : از ایجاد شبکه ارزش مشتریان خبر داد
جذب سرمایه گذار خارجی برای پروژه های قابل اعتماد (بخش پایانی)
مهدی ابراهیمی، مدیرعامل شرکت سرمایه سپهر گفت: تامین سرمایه سپهر، جذب سرمایه گذاری خارجی برای پروژههای قابل اعتماد را دنبال میکند
گاه شرکها تمایل دارند به جای به کارگیری منابع مالکان یا شرکای جدید، از طریق استقراض، نیازهای مالی خود را تأمین کنند. در این صورت بنگاهای اقتصادی متوانند به جای استفاده از واسطهای مالی نظیر بانک، با انتشار اوراق بدهی مستقیماً از بازارهای مالی، منابع مورد نیاز خود را تجهیز نمایندتأمین مالی به وسیله بدهی زمانی اتفاق مافتد که شرکت، منابع مالی مورد نیاز خود جهت تأمین مخارج طرهای سرمایگذاری و یا سرمایه در گردش را با فروش ابزارهای بدهی به افراد و یا سرمایگذاران نهادی جذب نماید. در این روش، افراد یا مؤسسات نیز بعنوان اعتباردهندگان شناخته شده و اصل و سود اوراق را در مواعد تعیین شده دریافت منمایندمزایای تأمین مالی از طریق بازار سرمایه نسبت به بانهاامکان تأمین مالی مبالغ بالاتر از طریق بازار سرمایه: بانها معمولاً از ریسپذیری پایینی برخوردار هستند و سقف وام اعطایی آها محدود بوده و به رتبه اعتباری شخص متقاضی تسهیلات بستگی داردتأمین مالی توسط بانها عمدتاً برای دورهای زمانی کوتامدت تعریف شده، در حالکه تأمین مالی از طریق بازار سرمایه در جهت تأمین مالی میامدت و بلندمدت می باشد.تنوع بیشتر ابزارهای تأمین مالی در بازار سرمایه نسبت به بازار پول.امکان شناور بودن نرخ سود اوراق بدهی در بازار سرمایه.امکان بازپرداخت اصل اوراق در سررسید (در بازار سرمایه عموماً سود اوراق در مواعد سه ماهه، شش ماهه و ... پرداخت شده و اصل مبلغ تأمین مالی در سررسید اوراق پرداخت می گردد.)تأمین مالی از طریق انتشار انواع اوراق بدهی ب شرح زیر انجام مپذیردنقش شرکت تأمین سرمایه سپهر در بازار تأمین مالی ایرانخدمات مشاوره تأمین مالی از ارائه مشاورهای لازم در خصوص ویژگها و الزامات روهای تأمین مالی از طریق انتشار اوراق بهادار آغاز مشود.شركت تأمين سرمايه سپهر پس از بررسي وضعیت مالی و اعتباری شرکها ، توجیپذیری اقتصادی و مالی طرهای توسعه و پروژهای جدید آها، اقدام به تهيه بسته تأمين مالي متناسب با شرایط متقاضی نموده و ضمن انجام اقدامات اجرایی لازم و تهیه مستندات مورد نیاز سازمان بورس و اوراق بهادار، نسبت به اخذ مجوز انتشار و عرضه عمومی اقدام منمایدتأمین سرمایه سپهر، علاوه بر ارائ مشاوره تأمین مالی و انجام اقدامات لازم به منظور انتشار انواع اوراق بدهی، ایفای سمهای تعهد پذیرنویسی و بازارگردانی اوراق بهادار را نیز بر عهده م&گیرد.تجارب شرکت تأمین سرمایه سپهر در تعهد پذیرنویسی اوراق بهادارتجارب شرکت تأمین سرمایه سپهر در بازارگردانی اوراق بهادار
ادامه مطلبتوسعه ابزارهای مالی و بکارگیری روهای نوین تأمین مالی، رشد سریع بازار سرمایه را در ساهای اخیر ب دنبال داشتهاست. بدیترتیب بازار سرمایه توانسته در کنار بازار پول به تقویت و رشد بنگاهای اقتصادی و اجرای اثربخش سیاسهای مالی و پولی دولت، کمک شایان توجهی نماید.شرکها برای تأمین منابع مالی مورد نیاز خود متوانند از روهای نوین تأمین مالی در بازار سرمایه بهره ببرند. آشنایی با این فرآیندها و تشخیص روش مناسب تأمین مالی نیاز به تخصص مالی در حوزه بازار سرمایه خواهد داشت.ترسیم نقشه راه مناسب جهت تأمین منابع مالی بنگاه های اقتصادی از طریق بازار اوراق بهادار که تحت عنوان خدماتlaquo;مشاورۀ عرضraquo; شناخته مشود، یکی از خدمات اصلی شرکهای تأمین سرمایه است.
ادامه مطلبادغام و تملیک اصطلاحی است که برای تلفیق شرکها یا دارایهای آها به کار نیز گفته مشود، مشود. ادغام زمانی اتفاق مافتد که دو شرکت با یکدیگر ترکیب شوند و شرکت جدیدی را تشکیل دهند. پس از فرآیند ادغام، یک شرکت باقی مماند و دارایهای این شرکت، از شرکهای ادغام شده حاصل مشود. تملیک نیز زمانی اتفاق مافتد که یک شرکت درصد قابل توجهی از سهام شرکت دیگری را خریداری کرده و کنترل مدیریتی آن را بر عهده مگیرد. بر خلاف ادغام، با انجام فرآیند تملیک، هر دو شرکت باقی ممانند.انوا ادغام• ادغام افقی: عبارت است از ادغام دو شرکت که کار آها شبیه یکدیگر است و در یک رشته مشابه و ه سنخ فعالیت مکنند. برای مثال ادغام دو شرکت خودروسازی را متوان نمونای از ادغام افقی دانست. این نوع ادغام باعث افزایش سهم بازار این نوع محصول مشود.• ادغام عمودی: بیانگر ادغام دو شرکت است که فعالیت و محصول یکی از آها پینیاز فعالیت و محصول شرکت دیگر است. برای نمونه متوان به ادغام یک شرکت توزیع در شرکت تولید کننده محصولاتش اشاره نمود و یا ادغام دو شرکت که محصول نهایی یکی از آها، مواد اولیه تولیدات دیگری است.• ادغام مرتبط: به معنی ادغام دو شرکت است که فعالیت آها به همدیگر مربوط است. در این حالت، فعالیت یا محصول یک شرکت نه رقیب بلکه مکمل فعالیت یا شرکت دیگر است (مانند بانک و لیزینگ)• ادغام غیمرتبط: هرگاه دو شرکت با رشته فعالیت مختلف و غیرهمگون با یکدیگر ادغام شوند این ادغام از نوع غیر مرتبط تلقی مشود. مانند ادغام یک شرکت لوازم خانگی با یک شرکت پتروشیمیشیوهای متداول تملیک بر اساس روهای مختلفی صورت مگیرد که عبارتنداز:• خرید تمام یا بخشی از دارایهای یک شرکت (تملیک دارایها)در این روش، شرکت پیشنهاد دهنده تمام یا بخشی از دارایهای واقعی یا فیزیکی شرکت دیگر را خریداری مکند و آن را تحت تملک خود در مآورد.• خرید بخشی از سهام یک شرکت (تملیک سهام)در تملیک از طریق سهام، شرکت خریدار به اندازه کافی از سهام شرکت هدف را خریداری مکند تا بتواند اهداف کنترلی خود را در شرکت دنبال نماید.دلایل ایجاد ارزش از محل فرآیندهای ادغام و تملیک عبارتنداز:• هافزایی مالی و عملیاتی• مزایای مالیاتی• خریداری دارایها کمتر از ارزش جایگزینی آها• منافع تجدید ساختار شرکها• کاهش هزینهای نمایندگی• صرفجویهای اقتصادی• تعدیل نیروی انسانی• تغییرات مدیرانفرآیند ادغام و تملیک به صورت زیر قابل اجرا مباشد :1. ارزیابی شرکت خریدار و شرکت فروشنده: شامل نیازسنجی، اصلاح ساختار، مدیریت ریسک و بررسی هم افزائهای بالقوه hellip;2. ارز&یابی: استفاده از مدهای ارزیابی مبتنی بر جریانات نقدی، مدهای نسب مدهای مبتنی بر دارائی.3. تحلیل روهای پرداخت: شامل پرداخهای نقدی یا سهام و بررسی شرایط و تبصرها.4. برگزاری جلسات مدیریتی: برگزاری جلسه با مدیران و سهام داران شرکت فروشنده.5. ایجاد پایگاه داده: تهیه مرجع اطلاعاتی از تمام مدارک شرکها قراردادهای حقوق محرمانه، فهرستی از دارائهای نامشهود.6. راستی آزمایی (DD): بررسی شاخهای عملکرد مالیndash; عملیاتی و اطلاعات مالی سالیانه و میان دوره ای .7. انعقاد قرارداد و تصویب رسمی آن: توافق برای انتقال مالکیت و ارائه مدارک و مستندات لازم به مراجع ذیربط برای تائید قرارداد.8. نهایی نمودن شرایط قرارداد: نهائی نمودن انتقال مالکیت، وثائق مورد نیاز، بیمه نامها و نظارت بر تسویه قرارداد.
ادامه مطلب